Kuulon kuntoutusta yli 30 vuoden kokemuksella

Me Kuulo-Auriksessa toteutamme kuulon kuntoutusta rautaisella ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Kaikki kuntoutuksemme on Kelan kuntoutusta.

Kelan yksilölliset kuntoutusjaksot ovat kattavin palvelumme ja mahdollistavat kurssin kaltaisesti tarvittaessa koko perheen osallistumisen kuulon ja kuulonäkövammojen kuntotukseen. Vuoden kestävä, yleensä kolmiosainen kuntoutus jakautuu viiden päivän mittaisiin jaksoihin, jolloin vuoden aikana on yhteensä 15 kuntoutusvuorokautta. Kuntoutuksen ajalta Kela maksaa yleensä kuntoutusrahaa.

Yksilölliset kuntoutukset suunnitellaan moniammatillisessa työryhmässä sairaalan tekemän hoito- ja kuntoutussuunnitelman sekä perheen tavoitteiden mukaisiksi ja kuntoutusta toteutetaan Kelan määrittelemien standardien mukaisesti. Yksilölliset jaksot antavat vapauden räätälöidä jaksojen ajankohtia ja sisältöjä joustavasti ja yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden.

Kuntoutuspäivä sisältää ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala), sekä yksilöllisten tarpeiden mukaisesti suunniteltua kuntoutusta, jota voidaan toteuttaa sekä yksilötapaamisina että ryhmissä. Pääsääntöisesti kuntoutujat tapaavat jaksojen aikana esimerkiksi erikoislääkäriä, psykologia, puheterapeuttia, sairaanhoitajaa, sosionomia, ja mahdollisesti myös esimerkiksi lastentarhanopettajaa, fysioterapeuttia, musiikkiterapeuttia tai toimintaterapeuttia. Iltaisin voidaan järjestää yhteistä iltaohjelmaa, esimerkiksi uintia tai joku retki. Joku henkilöstöstämme on läsnä ympäri vuorokauden.

Toimitilamme sijaitsevat lokakuusta 2020 lähtien Helsingissä Valkeassa talossa (Ilkantie 4). Valkean talon pihapiiri on vehreä ja turvallinen. Toimitiloissamme on toimistokäytössä olevia työhuoneita, vastaanottohuoneita, luentosaleja, liikuntatiloja, ruokasali sekä yhteisiä tiloja. Kuntoutujille on viihtyisät majoitushuoneet. Lisäksi käytössä on tiettynä päivänä viikosta myös allasosasto saunoineen. Kuntoutuksen ateriapalvelut järjestää Valkeassa talossa toimiva lounasravintola.

Sivuiltamme löydät lisätietoa kuntoutukseen hakemisesta sekä tietoa lasten ja nuorten kuntoutuksesta sekä aikuisten kuntoutuksesta